Címlap 7 és hó

7 és HÓ

Gyimóthy Gábor 7 és Hó című könyve

7 és HÓ (CD melléklettel)

Szójátékversek és nyelvtörők. Könyv és interaktív CD

A 7 és HÓ vidám szójátékverseket, nyelvtörőket, szatirikus költeményeket tartalmazó kiadvány. A kötet pillanatképeket rögzít egy érdekesen felfogott mindennapi valóságról.
A műfajilag és nyelvfordulatokban változatos gyűjtemény egésze a szerző alapos műveltségéről, sziporkázó szellemességéről, pergő nyelvezetéről, bámulatosan gazdag képzelet- és érzelemvilágáról tanúskodik.
A kötet CD-melléklete egyfelől hangoskönyv, mely a megjelölt versek "hangos" változatát kínálja szakavatott előadásban - audio, illetve számítógépes CD-lejátszó használatával. Másfelől két szórakoztató interaktív meglepetést tartogat.

Hátlapszöveg:

Szójátékok valószínűleg mindenkinek eszébe jutnak. Engem képesek éjszaka is megrohanni, orvul. Fölébresztenek azzal, hogy eszembe jutottak. Olyankor nem sokat tudok kezdeni velük, mert – bár örülök az ötletnek – inkább tovább alszom, mintsem hogy pátyolgatásukkal bajlódjak. Reggel aztán rendszerint már csak arra emlékszem, hogy volt éjjel egy ötletem, de hogy az mi volt, azt már nem tudom. Ez eleinte nagyon bosszantott, de továbböregedésemmel javult a helyzet: most már arra is csak ritkán emlékszem, hogy éjjel fölébredtem valamire ... Persze vannak kivételes esetek. Olyankor borotválkozás közben, vagy a munkahelyre autózásom alatt facsarok belőlük egy-egy négysoros, vagy akár nyolcsoros versikét (hosszabb szöveget nem tudnék fejben tartani), és leírom őket, amint lehet. Ha nem írom le, az ötletek második nekifutásra merülnek feledésbe. Kérdés, hogy egy szójáték élvezhetőbbé válik-e azáltal, hogy versbe szedjük ? Nem tudom, de amíg a szójáték, mint ötlet, „magától” adódik, a rímbe szedés már szándékos játék a szavakkal. A könyv tartalma ez az eljátszadozás.

Gyimóthy Gábor

Tartalom: 232 szójátékvers
  • Zsebkönyv méret
  • Puha, papírkötés
  • 112 oldal
  • ISBN 963-86982-0-9
  • Kiadó: Gekonet
  • Kiadási év: 2005